ONDERTUSSEN IN DE BRUGSE POORT

bij'WEGGEEFWINKEL RODE LOTUS

ELKE ZATERDAG VAN 10.00u – 17.00u

De weggeefwinkel Rode Lotus is open elke zaterdag van 10u tot 17u. Wat valt er te beleven? Snuisteren in gratis gerief zoals huisraad, boeken, speelgoed, kleine meubeltjes,... Er is ook kledij voor baby's, kinderen, vrouwen en mannen in alle maten. Daarnaast kan je genieten van een babbel met een lekkere kopje koffie of thee met een stuk taart.

Meer info bij Christine Devreker (0479/79 89 69) - Kiekenstraat 4bis - 9000 Gent

bij'PIPO VZW JONG

Jij kan voor één kind het verschil maken! Het maakt niet uit hoe oud je bent of welke opleiding je genoten hebt als je een groot hart hebt voor kinderen en openstaat voor andere culturen ben jij de vrijwilliger die ze zoeken.

Je spreekt vloeiend Nederlands en wil een kind uit de lagere school helpen met schoolse taken en ondertussen de gelegenheid geven om met jou Nederlands te oefenen. Je kan je elke week een uurtje vrijmaken om bij jouw huiswerkpetekind aan huis te gaan.

Ze stellen we je graag voor aan een beginnend lezertje of een iets ouder kind en zijn familie die bij jou in de buurt wonen: Brugse Poort of Rabot. De ouders hebben om jouw hulp gevraagd omdat ze zelf het Nederlands niet helemaal onder de knie hebben. We gaan met je mee op kennismakingsbezoek, stellen speelleermateriaal ter beschikking en geven je een heen-en-weerschriftje om met de leerkracht te communiceren.

Wil je dit schooljaar deel uitmaken van hun vrijwilligersploeg stuur dan een mailtje naar pipo@vzwjong.be of contacteer Martine op 0494/597267.

bij'VRIJDAG DE 13e: NOCTURNE OVER DEPRESSIE & HERSTEL

(on)geluk zit in een klein hoekje…

Naar aanleiding van de werelddag Geestelijke Gezondheid slaan enkele organisaties van de Brugse Poort de handen in elkaar om een avondfeest te organiseren met muziek, zang, humor, een lach en een traan. Dit feest zal doorgaan in de Koer, van 16 uur tot 22 uur. Er komen mensen spreken en dichten, er zullen muziekoptredens zijn, en we bouwen een tentoonstelling met kunstwerken die te maken hebben met geestelijke gezondheid. Verder steken we ook de ovens van de Koer in gang en maken samen iets smakelijks om ter plekke op te eten.

Deze avond wordt gerealiseerd door de enthousiaste medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van De Koer, Aanloophuis Poco Loco, Ontmoetingshuis de Klik, IPSO vzw, en het wijkgezondheidscentrum van de Brugse Poort.