DE PROPERE FANFARE VAN DE VIEZE GASTEN

www.deproperefanfare.be

 

Frederik Sioen:
“De Propere Fanfare van de Vieze Gasten is gewoonweg schitterend. Een vree wijze bende!”

De Propere Fanfare van de Vieze Gasten kwam voor de eerste samen op 16 februari 2004 en stapte voor het eerst de straten op in mei van datzelfde jaar. Ze bestaat ondertussen uit bijna 100 (!) niet-professionele muzikanten die muziek maken met accordeons, gitaren, violen, dwarsfluiten, klarinetten, sopraan-, alt- en tenorsaxen, trompetten, trombones, tuba’s, sousafoon, banjo en allerlei soorten en maten percussie. Niets muzikaals is hen vreemd: er wordt gespeeld, gezongen, gedanst en nog zoveel meer. Naast al dat muzikale geweld zijn er ook nog de Kuise Jongleurs die De Propere net dat tikkeltje extra schwung geven.

De PropereMeer dan 200 concerten speelde de Propere sinds mei 2004. Buurtfeesten, stoeten, evenementen van allerlei slag, festivals klein en groter. In de Brugse Poort, in Gent, in de rest van Vlaanderen, in Frankrijk en Nederland. Of de gedenkwaardige concertreeksen in Spanje (2007), Wales (2009), Frankrijk (2011) en Slovenië (2012). En wie de laatste jaren tijdens de Gentse Feesten op het Sint-Jacobsplein verzeild raakte, zal al wel eens De Propere het hoofdpodium hebben zien afsluiten.

Naast al die optredens heeft de fanfare ook een cd/dvd op haar conto staan. ‘’t Is Proper dat!’ werd in ??? live opgenomen in één weekend. Op het schijfje staan acht nummers, waarvan enkele uit de koker kwamen van fanfaristen zelf. Componist en projectbegeleider Yves Meersschaert en collega-muzikant Nils De Caster (The Broken Circle Breakdown, Compagnie Cecilia, Ultima Thule) namen de productie voor hun rekening. ‘’t Is Proper dat’ is volledig uitverkocht.

De Propere heeft zelfs een heuse site met een handige speelkalender, tal van foto’s en filmmateriaal en nog zoveel meer. Neem alvast eens een kijkje op www.deproperefanfare.be